Етерични масла

Натурални етерични масла, ароматни продукти, суровини за козметичната, парфюмерийната и фармацевтичната промишленост.

Приложението на етеричните масла за профилактика и лечение на тялото, духа и съзнанието може да бъде проследено в историята на всички големи древни цивилизации. Днес етеричните масла имат изключително широко приложение: във фарма...

Натурални етерични масла, ароматни продукти, суровини за козметичната, парфюмерийната и фармацевтичната промишленост.

Приложението на етеричните масла за профилактика и лечение на тялото, духа и съзнанието може да бъде проследено в историята на всички големи древни цивилизации. Днес етеричните масла имат изключително широко приложение: във фармацията - използват се добре изразените бактерицидни свойства на тези масла за получаване на лекарства, кремове, балсами. Много от етеричните масла имат приятен вкус и подходящ аромат, поради което намират приложение в хранително-вкусовата промишленост като подправки и консерванти. В производството на спиртни напитки също се използват етерични масла за ароматизиране, особено при качествените ликьори, коняци и др. Най-голямо приложение етеричните масла намират в парфюмерията и козметиката - етеричните масла са основната част на всички парфюмни композиции; някои свойства на етеричните масла - дезинфекционни, разхладителни, поддържащи цвета на косата или тена на кожата, също ги прави ценни добавки в козметични кремове, шампоани, сапуни.

Един от най-ценните и широко-разпространени методи за приложение е използването на етеричните масла при професионално лечение с ароматерапевтични масажи, които допринасят за подобряване на биологичните функции на кожата, стимулират кръвообращението и обмяната на веществата. Растителните масла, използвани като носители за разреждане на етеричните масла също са натурални. Действието и на двете групи е в хармония с човешкото тяло, минимизирайки всички рискове от неблагоприятни реакции. Всеки би могъл да се наслади на ползите на етеричните масла и в домашни условия: чрез добавянето на няколко капки във ваната, инхалации, топли и студени компреси, добавянето към кремове и лосиони за тяло, грижа за косата, ароматизиране и пречистване на въздуха. Натуралният произход на маслата гарантира алтернативно решение за избягване на проблемите, причинени от прекомерната употреба на много химични съединения и синтетични материали, характерни за съвременния начин на живот.

Още

Етерични масла Съдържа 48 продукта.

за страница
Показване на 1 - 18 от 48 артикула
Показване на 1 - 18 от 48 артикула